Heinäpennut eläinlääkärin tarkastuksessa

xIMG_1774 (3)
Tänään, kuuden viikon vanhoina, heinäpentue kävi Eläinklinikka Kurjella tarkastuksessa. Kaikki oli kunnossa, pennut terveitä ja kaikki kohdillaan!
Pennut myös sirutetttiin ja ne saivat ”henkilöllisyyden”. Nimiä oli pohdittu pitkään, aiheena olivat heinät, koska pennut syntyivät heinäkuussa.

Kivasta Timotei-nimestä kaikki sai alkunsa, lisäksi Roopen omistajakin on Timo nimeltään. Nimet muokkaantuivat, pitenivät, lyhenivät ja saivat vasta viime päivinä lopullisen muotonsa. Mukavia nimiä karsiutui monista syistä, esim. haitallinen-vieraslajiheinä-nimi hyljättiin. Hankittiin vielä Jouko Rikkisen kirjoittama kirja ”Heinät ja sarat Suomen luonnossa”,  mistä sai paljon tietoa ja monta hyvää ideaa.
Lopulta valikoituivat parhaimmilta kuulostivat latinankieliset nimet sukuineen ja yksilöivine lajinimineen, kaiken lisäksi kaikki valitut heinät kasvavat Suomessa.

Ensimmäisenä sirun ja nimen sai Tyty eli Anki: Tarlatan Danthonia Decumbens, joka tarkoittaa HINA-heinää. Viiru alias Nella sai nimen Tarlatan Avenella Flexuosa, joka on suomeksi METSÄLAUHA.
Herculeesta tuli Tarlatan Dactylis Glomerata, joka suomennettuna on KOIRANHEINÄ.
Domino eli Oiva on Tarlatan Nardus Stricta eli JÄKKI-niminen heinä sekä Puzzlesta tuli Tarlatan Agrostis Canina eli LUHTARÖLLI.
Kirahvin eli Miton nimi Tarlatan Phleum Timotei on poikkeus, joka vahvistaa säännön… oikeasti latinaksi nimen pitäisi olla Phleum Pratense, mutta TIMOTEI nyt oli vain pakko saada nimiin, niin hyvä se on!

Illusian pentueet koiranetissä löytyvät täältä.