Belgian suklaa -pennut ovat täyttäneet puoli vuotta!

 

MISA, TARLATAN CRISPY NOUGAT  6kk

 Terveiset ja onnittelut Misalta kaikille 🙂  Poju painaa 9,1 kg. Karva on muuttunut aikuiseksi, lopultakin. Pää tosin on vielä pentumaisen pehmeä, saisi kyllä jäädäkin sellaiseksi 😉 Misan on kehuttu olevan rohkea ja luottavainen. Pentuagilitykin kohta suoritettu: enää yksi krt jäljellä. Viimeksi mentiin sarjassa 2 estettä, pitkä pussi, este ja vielä se umpipussi. Erillisenä harjoiteltiin vielä puomia, jonka meni kuin vanhalla tekijällä. 

 

 

TRUFFE, TARLATAN LEONIDAS TRUFFE,  6KK

Syksyinen tervehdys Truffelta ja onnittelut puolivuotiaille! 
Truffe painaa 12,3 kg ja säkäkorkeus n.40 cm. Hampaat vaihtuneet ja sen myötä pureminen vähentynyt. Turkki on tuuhentunut.
Pentujen alkeisagilitissa olemme aloittaneet ja Truffe on innokas oppimaan uutta. Vauhtia on riittänyt ja leikkivietti on tallella.  Herra on erittäin hellyydenkipeä ja melkoinen vekkuli tavaroiden ”varastelija” vaihtaa ne kyllä mielellään makupalaan.
Pimeällä aristelee vieraita reittejä, joskus myös tuttu ulkoilureitti tuntuu liian pelottavalta.
Ihana pakkaus tämä meidän Truffe. 
Yritän ottaa Truffesta viikonlopun aikana kuvan. Yleensä kuvassa on vain osa koirasta kun on niin malttamaton nähdessään kameran.

 

MILO, TARLATAN CHOCO ME DRAGON, 6KK

Tervehdys kaikille ja hieman myöhästyneet onnittelut Milon sisaruksille! Ehdin tänään räpsiä Milosta vähän uusia kuvia ja laitoin niitä liitteeksi.

Milosta on tullut rohkea ja utelias. Haluaisi aina mennä moikkaamaan ja leikkimään vastaantulijoiden kanssa. Siispä meillä onkin ollut hieman vaikeuksia ohitusten harjoittelun kanssa varsinkin kun vastaan tulee toinen koira. Silloin ei oikeen namit kiinnosta. Kotona Milo ollut hyvin kiltisti ja pärjää yksinään jo hyvin 5-6 tuntia kerrallaan. Paljon ei sen kuitenkaan tarvitse yksin olla kun minulla on tässä muutaman kuukauden tauko töistä. Kotona ei ole tihutöitä tehnyt, leikkii mielellään omilla leluillaan.

Milosta on tullut oikea halinalle kun tykkää niin paljon rapsutuksista ja kyljessä kiinni makoilusta. Syliin hieman huonosti enää mahtuu. Korkeutta on 44cm ja paino 14kg.Energiaa Milolla myös löytyy hurjasti ja olemmekin yrittäneet että se saisi joka päivä vapaasti juosta joko koirapuistossa tai sitten metsälenkillä. Muuten hihnassa kulkemisesta tulee haasteellista kun aletaan vetää ja poukkoilemaan miten sattuu. Jos on saanut riittävästi purkaa energioitaan niin kävelee ihan nätisti 🙂

Terkuin, Tiina

P.S. Milon elämää voit seurata suoraan Milon blogissa.

 

WEERA, TARLATAN PRALINE GODIVA, 6KK

Moi,

Terveisiä Weeralta kaikille sisaruksille sekä Illusia-äipälle ja Flow-iskälle laumoineen. 

Weeran strategiset mitat ovat nyt 8,1 kg ja n.35cm. Erittäin vilkas tapaus tuntuu tyttö olevan, mutta osaa sitten onneksi myös rauhoittua kotona, jos on saanut tarpeeksi aktiviteetteja ja liikuntaa. Terveenä on ollut yhtä silmätulehdusta lukuunottamatta.

Weeran spesialiteetti on varastella minun sukkia ja muita vaatekappaleita, joita jemmaa sitten omaan petiinsä. Jotain pieniä tuhoja ja mm. keittiön laatikostoon murtautumisia on tapahtunut, mutta ei mitään sen vakavampaa 😀

Lenkkeillessä toisten koirien ohittaminen on välillä haasteellista. Tähän mennessä on ohittanut  vastaantulijat hienosti namin avulla, mutta nyt on tullut takapakkia eikä nami ohitustilanteessa kiinnosta. Välillä meno on kuin vauhkoa hevosta taluttaisi, mutta toiset koirat ohitetaan oikein nätisti. Joitain koiria pelkää, mutta toisia haluaisi mennä heti haastamaan leikkiin. Kaikki ihmiset on Weeran mielestä potentiaalisia rapsuttajia. Jos joku pysähtyy lenkillä tervehtimään niin W heittäytyy selälleen keskelle tietä rapsutettavaksi 🙂 Ja tuttuja ihmisiä nähdessään saa ihan mielettömät hepulit.

Kovin oppivainen on, mutta malttia ei vaan vielä ole kovin paljon. Arkitottelevaisuutta harjoitellaan kotona ja lenkillä, mutta agility tuntuu olevan Weerasta se hauskin juttu. Välillä sielläkin toiset pennut kyllä kiinnostaa enemmän kuin agility, mutta se nyt on tuossa iässä ihan ymmärrettävää. Weera on ollut koko ajan ryhmässään nuorin pentu ja saa välillä kentällä juoksuhepuleita ja varastelee toisten koirien namikipoista herkkuja… 🙂
Ollaan kokeiltu tähän mennessä esteitä ilman rimoja, putkea, pöytää, matalaa puomia, pussia, rengasta ja vinokeppejä. Ja hieman harjoiteltu takaakiertoja ja välistävetoja sekä kontakteja. Vauhtia löytyy todella paljon, joka on ehdottomasti plussaa, mutta varmasti myös haaste tulevaisuudessa. 

Hyvää syksyn jatkoa kaikille ja toivottavasti nähdään ensi vuonna 🙂
Terveisin,   Anu & Weera

 

 

MANDI,  TARLATAN MANON CAFE,  6KK

Hei kaikki!
 

Mandi painaa 9,8 kg, korkeus on suunnilleen 39 cm.

Mandi on lokakuussa opetellut olemaan 4-5 tuntia yksikseen kotona, siis kissojen kanssa. Päivisin joku on käynyt ulkoiluttamassa, ettei päivä ole liian pitkä. Usein Susanna hakee Mandin töitten jälkeen kotiinsa Illusian luo, joten tulee lenkkiäkin samalla. Viiden maissa Mandi on sitten haettu kotiin. 

Kissojen kanssa olo luonnistuu huonosti. Vaikka kissat sähisevät, Mandi ei siitä piittaa. Jos kissat lähtevät juoksemaan, laukaisee se Mandin takaa-ajovietin. 🙁  Siksi meille nyt on asennettu portteja ja esteitä, jotta kissat pääsevät karkuun ja turvaan.
Itse olen ollut pariinkin otteeseen sairaslomalla, joten aktiiviharrastukset ovat jääneet vähemmälle. Mikkelissähän ei pentuagia ole eikä uusia pentukurssejakaan ollut. Kevätpuolella katsotaan tarkemmin, mitä aktiviteettia ryhdytään harrastamaan.
 
Mandi osaa leikkiä myös yksikseen leluilla. Jos vauhti on liian kova, tarkoittaa se, että liian vähän on liikuttu. Vinkulelut suussa Mandi juoksee ympäri huushollia ja kiertää olohuoneen pöydän pari kertaa, sitten eteisen ja keittiön kautta taas uudelle kierrokselle ja yhä uudelleen… Energiaa on!
Pihallakin annan juosta edelleen, kun on siitä niin onnellinen. (Naapuritalosta on ruvettu mulkoilemaan; Mikkelissähän yksi karannut dobermanni kävi koululaisten päälle…)
 
 
Pentutapaamisen yhteiskuva on yhdistyksen sivulla komeasti katsottavissa – avaa tästä.
Sari muistutti, että seuraava pentupäivä on Lempäälässä 1.2.2014, toivottavasti tapaamme siellä!
Anu laittoi viestiä, agility-lehden kannessa on kuva Flow-iskästä 🙂
Onnea molempien pentueiden isille Ferolle ja Flowlle isänpäivän johdosta!
 
Hyvää loppusyksyä teille kaikille toivottelee Kirsi